maanantai 27. syyskuuta 2010

Muovailuvaha

Kun kaikki leikkipuistot ja modernit digiviihteet on käyty kyllästymiseen asti läpi, on aika palata perinteisiin ajanvietteisiin. Muovailuvaha sopii pienille lapsille hyvin ajanvietteeksi.


Americana pitsa syntyy tuossa tuokiossa. Pyöreän pohjan saa aikaiseksi vaikkapa lasilla, ananakset pienestä keltaisesta pötköstä pätkimällä ja kinkkua vaikkapa pienistä neliöistä.

Esimerkiksi PlayDoh on turvallista käyttää, mutta sopii huomioida että viljaa on tuotteessa. (Mahtaako edes haitata ketään allergistakaan.)

maanantai 13. syyskuuta 2010

Heureka


Tiedekeskuksen tehtävänä on esitellä tiedettä ja tutkimusta suurelle yleisölle. Tiedekeskuksen ydin ovat vuorovaikutteiset näyttelyt, joissa niin lapset kuin aikuisetkin voivat itse kokeilla erilaisia asioita. Päätoimintoja täydentävät usein elokuvat, tiede-esitykset ja erilaiset ohjelmatapahtumat. Tiedekeskus Heurekan ydinajatus on tuottaa oivaltamisen iloa kaikille.


Heureka on avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä. Aukioloajat vaihtelevat hieman vuodenajasta ja viikonpäivästä riippuen. Tarkemmat aukioloajat kannattaa tarkistaa tiedekeskuksen omasta sivustosta.
 
 
Keskus on näyttelyineen aika suuri, joten tutustumiseen kannattaa varata varsinkin lasten kanssa useita tunteja. Paikassa on oma kahvila, lastenhoitohuone, ilmaiset vessat ja muuta tarpeellista.
 
Heurekan sivusto: http://www.heureka.fi/